Skip to content

Dan Patlansky

‘Op plaat is Dan Patlansky al fenomenaal, maar op het podium, in een volle zaal, tilt hij zijn muziek naar een compleet ander niveau.’ Aldus Music News. Aan deze quote hoeven we niets toe te voegen. De Zuid-Afrikaanse Dan Patlansky bewijst keer op keer dat hij een bluesartiest van de buitencategorie is en zich kan meten aan de allergrootsten op aarde.

Dan Patlansky bracht diverse albums uit. Muziekmagazine Rolling Stone verkoos het nummer ‘Daddy’s Old Gun’ van zijn album ‘20 Stones’ tot één van de beste singles van 2012. Na een tour met de band Everlast mag hij in februari 2014 voor 64.000 mensen in het FNB Stadium in Johannesburg openen voor‘The Boss’ Bruce Springsteen. Patlansky is een waar fenomeen en zijn muziek en passie zijn diepgeworteld in de blues. “Ik heb jaren geleden in New Orleans gewoond”, vertelt Dan. “Hier ontmoette ik een oude bluesman die zei ‘Neem jouw helden en reis terug naar hen. Vooral naar Robert Johnson en Son House. Simpel, zonder bravoure, gewoon een bluesman met een slide. ’ De kracht en emotie die iemand met alleen gitaar en zang kan overbrengen is ongekend, rauwer kan het niet. Diezelfde passie probeer ik ten allen tijden in mijn liedjes te leggen.”

Deze creatieve gitarist en songwriter uit Zuid-Afrika is uitgegroeid tot een van ’s-werelds beste bluesartiesten. “Stevie Ray Vaughan heeft zonder enige twijfel de grootste invloed op mij gehad, hij is mijn held,” laat Dan enthousiast weten. “Die sprankeling en glasheldere toon van Stevie Ray Vaughan waar ik zo van houd, is weer volledig terug in mijn muziek. Het zit in die hele kleine finesses. Mijn tiende studioalbum Movin’ On dat in maart 2024 uitkwam is het beste album dat ik tot nu toe gemaakt heb.”

Met Movin‘ On speelt en zingt Dan Patlansky zich in de kijker bij de grote podia en internationale festivals. De ABC Cub is trots hem op 25 augustus met zijn trio bij Streeckgenoot te mogen verwelkomen.

 

Datum

25 aug 2024

Tijd

15:00 - 19:00

Kosten

€ 22,50

Meer Info

Bestel Tickets

Locatie

Streeckgenoot
Spinbaan 21a, Doetinchem
Bestel Tickets
Back To Top