Skip to content

ABC Live Music Club sinds 2023

Zondagmiddag 30 april 2023 was de eerste editie van de Doetinchemse ABC Live Music Club. Bij Streeckgenoot in Doetinchem m.m.v. Roots 66 en gasten, de voorloper van de ABC Houseband.

Gitaarbouwer Jan Lievers en ontwerper-muzikant Günter Giesen bedachten in oktober 2022 dat het goed zou zijn dat er in Doetinchem een muziekclub zou komen, toegespitst op americana, blues en country. Vandaar ABC club. “We hadden al een datum gereserveerd bij Streeckgenoot, maar toen werd mijn goede vriend en zanger Peter Aalders ernstig ziek en lag de focus op zijn afscheidsconcert,” vertelt Günter. Peter, geweldig blues(rock) zanger, overleed op 24 november 2022 helaas aan kanker.

Nadat blijkt dat Jules Moormann (oud juwelier), Theo Peters (importeur/producent) en Wim Vriezen (Wim’s Muziekkelder) met een vergelijkbaar initiatief bezig zijn, volgt er in december 2022 een overleg over eventuele samenwerking. Tijdens dit gesprek wordt al snel besloten om samen verder te gaan. Officieus start de ABC Club dus in december 2022 en enkele maanden later, op 30 april 2023, wordt de club gepresenteerd tijdens de eerste, goed bezochte clubmiddag bij Streeckgenoot in Doetinchem. De ABC Live Music Club heeft in principe geen rechtsvorm, maar is een zelfstandige club die vaart onder de vlag van de stichting Soul Alive (juli 2002).

Back To Top