Skip to content

Cinelli Brothers

The Cinelli Brothers is een project ontstaan uit een gemeenschappelijke passie van de broers Marco en Alessandro Cinelli voor de elektrische Chicago en Texas blues uit de jaren ’60 en ’70. Deze passie brengt hen op het idee een band op te richten die de sfeer en de sound van die tijd uitstraalt. Denk aan opnamestudio’s als Chess, Stax en Motown. En artiesten als Otis Redding, Billy Holiday, en Muddy Waters. Dit is de stijl en het genre wat je mag verwachten van The Cinelli Brothers. Naast beide broers bestaat de band uit Stephen Giry op bas, gitaat en zang en Tom Julian-Jones op harmonica en gitaar.

The Cinelli Brothers zijn leidend in een nieuwe generatie van gepassioneerde muzikanten die allen dezelfde passie delen voor Blues, Soul, R&B en de daarbij behorende authentieke sound die de blues tot hoeksteen heeft gemaakt van de muziekgeschiedenis. De band werd in 2020, 2021 en 2022 genomineerd voor de UK Blues Awards als ‘Blues Band Of the Year’.

Hun debuut album Babe Please Set Your Alarm went kwam op nummer 2 van de IBBA (Independent Blues Broadcasters’ Association) in Juni 2018. Het toonaangevende Britse blad Music Republic Magazine nomineerde Marco Cinelli als beste gitarist van 2018.

 

Datum

23 jun 2024

Tijd

15:00 - 18:00

Kosten

€ 25,00

Meer Info

Bestel Ticket

Locatie

Streeckgenoot
Spinbaan 21a, Doetinchem
Bestel Ticket
Back To Top