Skip to content

Johnny Mastro & Mama’s Boys

De band werd in 1994 opgericht door Johnny Mastro. ‘Mama’ Laura Mae Gross, eigenaresse van Babe’s & Ricky’s, een van de meest bekende blues clubs in Los Angeles, gaf hen de bandnaam ‘Mama’s Boys’. Vanaf 1996 is het kwartet de huisband in haar club. Johnny Mastro en zijn boys traden er maar liesft 16 jaar op. Gitarist Smoke (Smokehouse) Brown 6 jaar. Geïnspireerd door de clubeigenaresse ontwikkelde de band haar eigen, rauwe blues sound. Tegenwoordig resideert de band in New Orleans.

Johnny Mastro & Mama’s Boys spelen de echte rauwe Chicago Blues en hun sound is absoluut uniek in de blues wereld. Compromisloze muziek die je grijpt en die je in je ziel raakt. Johnny noemt het ‘Sledgehammer Blues’ en dat verwoordt helemaal wat deze band tijdens hun live optredens op het podium neerzet. Johnny perst de longen uit zijn lijf op zijn blues harp en Smokehouse Brown weet de meest waanzinnige akkoorden uit zijn gitaar te halen. De ritme sectie met Christophe Gaillot op drums en Bill Blok op bas staat zo strak als een huis.

Sinds 2004 toeren ze door Europa met optredens in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, Polen en Groot Brittannië. In Nederland speelden ze o.a. op het Moulin Blues Festival en in het club circuit bij o.a. Haagse Hout, Bluescafé in Apeldoorn en The Shack in Oudemeer. In 2016 stonden ze in Wim’s Muziekkelder in Doetinchem. En in 2024 op vrijdagavond tijdens het Stadsfeest bij de ABC Club op het Waterstraatplein.

 

Datum

30 aug 2024

Tijd

21:00 - 23:55

Locatie

Stadsfeest Doetinchem
Waterstraatplein, Doetinchem
Back To Top