Skip to content

Twelve Bar Blues Band

De Nederlandse Twelve Bar Blues Band werd opgericht in 2005. Na 10 succesvolle jaren viel op 29 mei 2015 het slotakkoord voor de inmiddels legendarische band. De muziek van The Twelve Bar Blues Band wordt op de blues radiostations nog steeds wereldwijd gedraaid en ook de live opnames op YouTube worden nog heel veel bekeken.

In 2022 komt de band weer bij elkaar, brengt een live cd uit en besluit door te gaan. In juni 2023 stond de band o.a. op het grote ‘PLaying With Fire Festival’ in Omaha Nebraska USA. De Twelve Bar Blues Band speelt voornamelijk eigen werk. Onder aanvoering van Jan J. Scherpenzeel, alias J.J. Sharp (Lead vocals & harmonica) en Kees Dusink, (lead & slide gitaar) weet de band bij ieder optreden publiek en organisatoren voor zich te winnen door de hoge kwaliteit en de ultieme blues sfeer zoals je die in een kroeg in Chicago of New Orleans zou verwachten. Als componisten duo staan ze aan de basis van bijna het gehele repertoire van de band. De ritme sectie mag er ook wezen. Bassist Patrick ‘Sideburn’ Obrist, drummer Jeffrey van Duffelen en tweede gitarist Peter Langerak vormen samen de hechte basis van Twelve Bar Blues Band.

Jupiter was Close

Het voorprogramma wordt verzorgd door de jonge Doetinchemse band ‘Jupiter was close’. Gitarist Simon, bassist Ruben, drummer Simon en keyboardspeler Ruben zijn heel wat nachtelijke uurtjes bezig geweest om tot een solide repertoire met een eigen geluid te komen. Invloeden lopen uiteen van Guus Meeuwis tot the Clash. Niets gejat, maar vakkundig geïnterpoleerd. Folkpop op het randje!

 

 

Datum

14 apr 2024
Verlopen!

Tijd

15:00 - 18:00

Kosten

€ 17,50

Meer Info

Bestel Ticket

Locatie

Streeckgenoot
Spinbaan 21a, Doetinchem
Back To Top